Gigant proizveo ekran za smartphone koji se ne može slomiti

Gotovo svi smo se susreli s trenutkom u kojem nam je telefon pao na pod, da bi sa strahom ga dizali i vidjeli je li se ekran rasprsnuo ili je ovaj put uspio preživjeti. Srećom, i to bi uskoro moglo postati stvar prošlosti.

Korejski div Samsung objavio je kako su uspjeli proizvesti neslomljivi ekran za mobitele koji je već i certificiran u SAD-u (OHSA). Kako se navodi, novi panel moći će se koristiti u raznim elektroničkim uređajima, poput konzola za automobile, mobilnim vojnim uređajima, prijenosnim konzolama, tabletima…

Radi se o fleksibilnom OLED panelu koji umjesto stakla koristi plastični supstrat, a da bi dobio certifikate morao je proći stroge testove prema standardima američke vojske. Ekran je tako radio normalno i nakon što su ga 26 puta bacili sa visine od 1,2 metra te nije imao oštećenja na prednjoj strani i rubovima. Izložili su ga i temperaturama od -32 do 71 Celzija te je i u tom rasponu sasvim normalno radio. Samsung navodi još da su otišli i korak dalje te su telefon bacali sa visine od 1,8 metara. No u službenom saopćenju iz Samsunga nisu objavili slike svog novog tehnološkog čuda.

Izvor: Faktor

Related posts