Zmajevi podržali inicijativu “Ja vjerujem” pred meč protiv Belgije

S visoko dignutim rukama u obliku slova V, reprezentativci Bosne i Hercegovine su počeli trening pred odlučujući meč za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji i tako podržali inicijativu navijača pod nazivom “Ja vjerujem”.

Svjesni koliko je igračima Bosne i Hercegovine neophodna podrška u subotnjem meču protiv Belgije, navijači su pokrenuli akciju za podršku tako što su preko društvenih mreža pozvali sve one koji vjeruju u pobjedu Zmajeva da se fotografišu s visoko podignutim rukama u oblik slova V (Viktorija) te da fotografije postave na fan page “Ja vjerujem” i #MojaReprezentacija.

Hiljade ljudi iz cijelog svijeta poslalo je svoje fotografije, a organizatori se mogu pohvaliti dosegom kampanje koju je vidjelo više od 1.600.000 ljudi.

Nogometni stručnjaci i javnost složni su u mišljenju da nam predstoji težak meč u subotu s Belgijom. Stručnjaci kažu da svaki nogometaš pred meč igra dvije utakmice, jednu u svojoj glavi i drugu na terenu. Ako pobijedi onu u glavi velika je vjerovatnoća da će pobijediti i onu na terenu.

Stoga su ove uzdignute ruke naših Zmajeva dobra poruka i za nas i za našu reprezentaciju.

Related posts