Ibričić: Sa Sušićem se nisam ni pozdravio, Prosinečki nas vodi na EURO

Senijad Ibričić, član generacije koja je bh. selekciju odvela na Mundijal u Brazil u razgovoru za slovenačke medije govorio je o periodu reprezentaciji, o Robertu Prosinečkom, svom odlasku iz reprezentacije BiH 2014, a otkrio je i da mu je posebno drago što je Prosinečki novi selektor BiH.

– Od državnog dresa sam se oprostio po završetku Svjetskog prvenstva 2014. u Brazilu. Nisam se na kraju ni pozdravio sa selektorom. Bio sam u reprezentaciji deset godina, a odluku samo donio teška srca, rekao je i dodao:

– Volio sam Prosinečkog kao igrača. Imam poseban odnos s njim. Kada je bio sportski direktor Zagreba 2004. primjetio me na probnom meču i bio toliko entuzijasta da sam tri dana kasnije potpisao ugovor. Kada bi me zvao mogao bih mu biti samo asistent. Šalim se. Znam da je već izabrao druge. Poštujem Robija, ali je reprezentacija za mene prošlost, dodao je.

Smatra i da Prosinečki sa Zmajevima može napraviti dobar posao.

– BiH ima ekipu s kvalitetnim igračima i mislim da bi se trebali takmičiti u svim većim takmičenjima, ali kod nas to to ide drugačije. Kada smo otišli na Mundijal, sve smo upropastili. Ginuli smo 20 godina da odemo na veliko takmičenje, te kvalifikacije smo odradili maestralno i onda sve uništili za deset dana. Tako je kod nas uvijek, sve što radimo, radimo težim putem, pa na kraju to uništimo. Mislim da je dolazak Robija pravi potez i da će on bar malo promijeniti mentalitet, te da će BiH ipak igrati na Euru 2020, rekao je Ibričić za Siol.net.

Related posts