Komemoracija Donni Ares u Bihaću

U sali Kulturnog centra Bihać održana je komemoracija Azri Kolaković, poznatijoj kao Donna Ares. Komemoraciji je prisustvovao veliki broj njenih kolega, njeni bivši profesori, rodbina prijatelji, i brojni njeni sugrađani.

Vesna Kečalović, profesorica preminule pjevačice iz niže i više muzičke škole, imala je vrlo emotivno obraćanje.

– Držali smo je kao djevojčicu u krilu kako bi mogla dohvatiti klavir – prisjetila se Kečalović. Ona se od Azre oprostila u ime umjetničke škole, učenika, profesora i onih kojima je bila inspiracija da se posvete muzici.

– Opraštam se od Azre, u ime starijih kolega, mlađih, koji su duboko dirnuti njenom smrću. U ime djece naših kolegica i kolega koji su je obožavali, uvijek je imala vremena i poneki CD kao poklon. U ime svih koji su se imali priliku na neki način upoznati s njom. Opraštam se u ime njih, ali u svoje ću tesko… bila je i ostala moje najveće sve- kazala je Kečalović jecajući.

Prisutnima se obratio i Ado Iftić, osnivač grupe “Kamino Verde”. On se prisjetio prijateljstva s Donnom Ares, kao i njenih muzičkih početaka iz vremena kada je bila članica ove grupe. Tokom svoga obraćanja kazao je da se radilo o izuzetno talentiranoj muzičarki.

– Nisam se došao od nje oprostiti, s prijateljima se ne oprašta. Pjevat ću njene pjesme i čuvati je kraj srca – kazao je, između ostalog, Iftić.

Direktor Kulturnog centra Bihać Alen Zulić je istaknuo da je Azra Kolaković svoju karijeru gradila hrabro i da je u tome uglavnom bila sama.

– Bila je veliki umjetnik. Bez obzira kojim god da se muzičkim žanrom bavila u svojoj karijeri, ona bi bila jednako uspješna. Živjela je brzo i otišla mlada – rekao je Zulić.

Na komemoracije istaknuto i to da je Azra Kolaković bila dobar čovjerk, da će je mnogi po tome pamtiti, a naročito njeni Bišćani. Za svoj rodni grad je bila jako vezana i voljela ga.

Elmir Rekić, direktor agencije Stage Art, istaknuo je da je u Bihaću prije mnogo godina osnovano muzičko udruženje koje je dobilo ime “Azra”.

– Udruženje smo nazvali po njoj, jer je ona tada bila najperspektivniji muzičar ovdje – prisjetio se Rekić.

Related posts