Uhapšena četvorka iz Bosanske Krupe i Sarajeva zbog proizvodnje i prodaje droge

Policijski službenici Federalne uprave policije jučer su nakon višemjesečne istrage započeli akciju kodnog naziva “Tranzit”. Akcija se provodi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a vezana je za krivično djelo “nedozvoljenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”.

Ova operativna akcija realizovana je uz značajnu podršku Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine.

U akciji “Tranzit” su uhapšene četiri osobe na području Unsko-sanskog kantona. Dvije osobe su iz Sarajeva, inicijala M. T. (52) i J. H. (31), koje su prevozile opojna drogu te dvije osobe iz Bosanske Krupe, M. A. (36) i K. A. (36), koje su kupovale drogu.

Prilikom pretresa vozila koja su koristili osumnjičeni, pronađeno je i oduzeto blizu četiri kilograma opojne droge Cannabi Sativa L.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu, policija je jučer pretresla dvije lokacije na području općine Novo Sarajevo. Tada su u kući koju koristi osumnjičeni J. H. pronašli i oduzeli tri kilograma opojne droge Cannabi Sativa L. Pored opojne droge, prilikom pretresa pronađeno je vatreno oružje i municija.

Uhapšene osobe će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Asistenciju u ovim aktivnostima je pružalo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Related posts