Sophie Turner potvrdila da osma sezona Igra prijestolja stiže tek 2019. godine

Sophie Turner, glumica koja u Igri prijestolja ima ulogu Sanse Stark, potvrdila je da sljedeće godine nećemo gledati spletke u Westerosu, već da osma i posljednja sezona Igre prijestolja stiže tek 2019. godine.

Turner je u intervjuu za Variety kazala da će posljednja sezona “Dark Phoenix” biti emitovana tek u novembru 2019. godine, a da je ona producent u svom sljedećem filmu i da se raduje onome što je očekuje u budućnosti.

Posljednja sezona imat će svega sedam epizoda, za razliku od prvih šest koje su imale po 10 epizoda, odnosno sedma sezona – sedam epizoda. Međutim, epizode osme sezone trajat će znatno duže, u prosjeku po 80-90 minuta.

Produkcija osme sezone počela je u oktobru, a već ranije su tvorci serije David Benioff i Dan Weiss za Entertainment Weekly najavili da namjeravaju na posljednjoj sezoni raditi godinu i po dana. Snimanje će trajati do kraja ljeta, nakon čega slijedi postprodukcija. Stoga je nemoguće da sezona bude pripremljena do kraja 2018. godine.

Igra prijestolja je trenutno najpopularnija HBO-ova serija dosad snimljena, a osvojila Zlatni globus i 38 Emmyja, čime je postala najjagrađivanija serija u povijesti Emmyja.

Related posts