Novi detalji stravičnog ubistva u Puli: Majka malenog Denisa kljukala rakijom i tabletama do besvijesti

Slučaj monstruoznog ubistva u Puli se raspliće, ali pitanja je sve više. Nove detalje donosi ekipa Provjerenog s Nove TV.

Tetka ubijenog dječaka Kadifa Pašić tvrdi kako su prijavljivali slučaj centru za socijalnu skrb i kako se i sam otac, koji se trenutno nalazi u zatvoru, bojao za sina. Tragedija je mogla biti spriječena jer Chiari Rojnić je oduzeta poslovna sposobnost, ali ne i skrb nad trogodišnjim djetetom!

Uz majku, osumnjičena za pomaganje je i 14-godišnjakinja. Maloljetnica je štićenica doma otprije problematična, a i sama je, navodno, zlostavljano dijete.

– Institucije u Puli su znale da Chiara nije bila sposobna za odgoj djeteta. Priča se da ima dijagnozu bipolarne ličnosti i da se navodno bavi prostitucijom, kaže anonimni izvor.

Njene fotografije i statusi na Facebooku vode u tom smjeru, no niko to nije službeno potvrdio. Navodno je preko interneta upoznala i izvjesnog Makedonca zbog kojeg se i riješila sina.

– To je bilo tako da su ga odlučili ubiti, našopali su ga tabletama i rakijom i nakon toga je maleni pao u nesvijest. Kad se dijete opet diglo, ona se proderala: “Što si još živ?”, a u jednom trenutku je mali promrljao: “Mama, što ću ja umrijeti”. Onda je ona izgubila razum i počela ga je gušiti, rekao je za Provjereno Kristijan Bijažić, poznanik bake ubijenog dječaka Denisa, prenoseći glasine koje kruže.

Zbog njenog promiskuiteta završio je i brak s Denisovim ocem. On se sada nalazi u zatvoru u Bosni i Hercegovini.

Chiarina majka, koja se s njom susrela dan prije ubistva, zamolila je za razumijevanje jer na skrbi ima stariju Chiarinu kćer. Telefonski su ona i njena druga kćer, Chiarina polusestra, potvrdile da je ona bila loše, i da se to znalo. Trenutno je bila u postupku oduzimanja poslovne sposobnosti, a uprkos tome institucije su joj dozvolile brigu o malom Denisu.

Centar za socijalnu skrb u Puli, mjesto koje se poziva na odgovornost, odbija dati komentar.

Zanimljivo je da niko od komšija nije prijavljivao zanemarivanje i zlostavljanje djeteta. Kao što je izostala reakcija prije događaja, tako ni sada nisu raspoloženi za komentiranje.

– Krivimo i te komšije što su sve znali, a nisu nam javili. Sve se moglo drukčije odigrati – kaže Denisova tetka Kadifa.

Maleni Denis je sahranjen jučer u Velikoj Kladuši.

/dnevnik.hr

Related posts