Zamalo tragedija na graničnom prelazu Velika Kladuša: Skrivajući se ispod autobusa pokušali ilegalno preći granicu

Fotografije koje danas kruže društvenim mrežama izazvale su mnoštvo različitih reakcija kod čitatelja, a riječ je o fotografijama na kojoj su dva migranta, uhvaćena, pognutih glava i na koljenima na mokrom asfaltu.

Pretpostavlja se da se najvjerovatnije radi o migrantima koji su proteklih dana boravili u Velikoj Kladuši, a danas su, skrivajući se ispod autobusa pokušali ilegalno preći preko granice.

Prema navodima putnika koji su se prevozili u istom busu, a riječ je o autobusu agencije “Globtour”, mladići su se najvjerovatnije krišom uvukli ispod autobusa na stanici u Velikoj Kladuši, pokušavajući da se preko Bosne i Hercegovine domognu nekih od zapadnoevropskih zemalja.

Koliko je ovaj način nelegalnog prelaska opasan, podsjećamo na tragediju koja se dogodila prošle godine na graničnom prelazu između Hrvatske i Srbije kada je jednog od migranata, nakon izvršene kontrole na graničnom prelazu, pregazio autobus ispod kojeg se krio, prilikom čega je zadobio teže tjelesne povrede. – piše Cazin.net

 

 

 

 

Related posts