Vjenčali se Meghan Markle i princ Harry

Na vječnu ljubav uz zvuke pjesme Stand by Me, zakleli su se Meghan Markle, vojvotkinja od Sussexa i princ Harry, vojvoda od Sussexa, u kapelici dvorca St. George, u Windsoru.

Nakon razmjene prstenja, kanterburijski nadbiskup Justin Welby proglasio je Harryja i Meghan mužem i ženom! Pastor Michael Bruce Curry (65), prvi crni biskup na čelu američke Episkopalne crkve strastvenom propovjedi o ljubavi i žrtvi unio je živost u ceremoniju vjenčanja. Njegova srčanost i zanos mnoge je iznenadila.

U svojoj je propovjedi citirao sestru princeze Dijane i Martina Luthera Kinga mlađeg. “Moramo otkriti moć ljubavi, moć ljubavi koja iskupljuje i kada to napravimo od starog svijeta možemo napraviti novi”, rekao je Curry s govornice.

Meghan se vjenčala u prekrasnoj bijeloj haljini, dugačkih rukava i ogromnog šlepa. Vjenčanicu je dizajnirala Clare Waight Keller za modnu kuću Givenchy. Haljina se već sada uspoređuje s haljinom koju je nosila Audrey Hepburn u filmu Funny Face. Meghanin šlep nosilo je desetero djece, među kojima su bili princeza Charlotte i princ George. Do oltara ju je odveo princ Charles.

Veliki broj zvanica prisustvovao je ovom vjenčanju godine, a među njima su George Clooney i supruga Amal te David i Victoria Beckham, Oprah Winfrey, pjevač James Blunt te brat pokojne princeze Diane, Earl Spencer…

Related posts