Užas u Kaliforniji: Par godinama 13 djece držao lancima vezano i gladno u kući

Američka policija uhapsila je par nakon što je otkriveno da su svojih 13 djece držali u očajnim uvjetima zarobljene u svom domu u Kaliforniji, piše CNN. Neka djeca su bila vezana za krevete lancima, objavila je policija jučer.

Komšije nisu znale koliko djece ima uhapšeni par Komšije nisu znale koliko djece ima uhapšeni par
Slučaj je ovo koji je šokirao SAD. Žrtve imaju između dvije i 29 godina, otkrila je policija u saopćenju. Sedamnaestogodišnja djevojka uspjela je pobjeći iz kuće u Perrisu, Kalifornija, u nedjelju i nazvati 911. Djevojka je policiji kazala kako je njenih 12 braće i sestara zarobljeno od strane roditelja. Policajci su joj povjerovali i otišli provjeriti o čemu djevojka govori.

Žrtve su “izgledale vrlo prljavo”, kako su rekli iz policije. Svi su bili vezani, a policija je kazala kako je sedam osoba odraslo. Neki su bili vezani lancima za krevete u “mračnoj i smrdljivoj okolini”, opisao je ured lokalnog šerifa.

Uhapšeni su 57-godišnji David Allen Turpin i 49-godišnja Louise Anna Turpin, optuženi su za mučenje i zlostavljanje djece. Kaucija je devet miliona dolara po osobi.

Susjedi kažu kako su znali da ti ljudi tu žive, ali da nikada nisu vidjeli da imaju mlađu djecu. Jedna je susjeda vidjela djecu kad je policija sve otkrila.

– Bili su jako, jako blijedi. Kao da nikada nisu vidjeli sunce – kazala je.

Izvor: Index.hr

Related posts