Student medicine Amir Badnjević treba našu pomoć, skuplja novac za operaciju

Amir je u kratkom periodu uskočio u odijelo borca, te je od običnog studenta medicine postao hrabri mladi čovjek spreman da se izbori sa svojom dijagnozom i nastavi koračati prema ostvarenju planova za budućnost.

“Godine 2017. u augustu radio sam ultrazvuk koji je prikazao slobodnu tekućinu, te su doktori posumnjali da je u pitanju karcinom. Dijagnostika je trajala godinu dana, a doktori su mi kazali da se radi o karcinomu mekog tkiva. Nisu mogli pronaći mjesto primarnog tumora”, kazao je Amir.

Rađene su dvije biopsije, tako da je onkološki konzilij odlučio uključiti kemoterapije. Amir je prošao kroz deset ciklusa kemoterapije koje su ga dovele do dobre vijesti. Preko prijatelja je došao do humanitarne organizacije u Francuskoj koja je finansirala dijagnostički postupak koji je utvrdio gdje se nalazi tumor.

“Isprva su rezultati bili nepotpuni, pa sam se ponovo morao vratiti u Francusku. Tada je utvrđeno da se zaista radi o jednom rijetkom obliku karcinoma kakav se dešava u jednom od milion slučajeva godišnje. Primarni tumor se nalazi na slijepom crijevu”, kaže Amir, koji novac za operaciju mora skupiti i uplatiti najkasnije do 15. aprila.

Više informacija o Amiru i njegovoj borbi možete pogledati u video intervjuu, a pomoći mu možete uplatama na račun:

Primalac: 4Life

IBAN primaoca – AT401860000010449825

BIC – VKBLAT2L

Amir Badnjević

Još samo 4000€ nedostaje studentu pete godine medicine koje mora uplatiti za operaciju u Francuskoj najkasnije do 15. aprila. Zbog toga smo tu, da požurimo, da zajedničkim snagama prikupimo i maknemo barem jednu brigu ovom mladom i divnom čovjeku.Empfänger: 4LifeEmpfänger IBAN – AT401860000010449825 BIC – VKBLAT2LVerwendungszweck (Amir Badnjevic)

Gepostet von Human Social Society 4Life am Donnerstag, 28. März 2019

Related posts