SDA i A-SDA stranke sa partnerima napravile novu većinu u Općinskom vijeću Bosanski Petrovac

Na jučerašnjoj 13. Vanrednoj sjednici Općinsko vijeće Bosanskog Petrovca je izabralo novo rukovodstvo. Naime, na mjesto predsjedavajućeg Općinskog vijeća sa 11 glasova izabrana je vijećnica ispred A SDA stranke, Izeta Ferizović, a na mjesto zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća, sa 11 glasova izabran je Došen Dušan iz SNSD.

Izbor novog predsjedavajućeg je nastupilo nakon što je bivši predsjedavajući Općinskog vijeća Dejan Prošić, podnio svoju ostavku sa te funkcije, a kasnije izabran za načelnika Općine Bosanski Petrovac na vanrednim izborima. Sjednicom je predsjedavao zamjenik Općinskog vijeća Safet Kamarić, do današnjeg izbora.

U svom kratkom obraćanju predsjedavajuća Općinskog vijeća se zahvalila na ukazanom povjerenju, te je istakla da će svoj rad temeljiti isključivo na zakonu i podzakonskim aktima.

Navela je i kako se nada dobroj saradnji sa Općinskim načelnikom i Općinskim vijećem, a sve to radi prosperiteta i daljeg napretka naše Općine.

Zanimljivo je da je prijedlog za predsjedavajuću vijeća koja pripada A SDA stranci dosao iz kluba SDA u općinskom vijeću Bosanski Petrovac.

Izeta Ferizović

Rođena 26.02.1993. godine u Bihaću, završila Ekonomski fakultet na Univerzitetu u Bihaću i stekla diplomu Bachelor poslovne ekonomije, član je stranke demokratske aktivnosti (ASDA), sa čije je liste izabrana za vijećnicu u Općinsko vijeće Bosanski Petrovac na lokalnim izborima 2017. Godine, prvi je politički angažman gospođe Ferizović i do sada nije obavljala izvršne funkcije u bilo kojim nivoima vlasti.

Related posts