Sanjanin Šefik Horozović donirao 7.000 KM za liječenje Arslana i Eme

Da ljudskoj dobroti nema kraja, pokazao je još jednom vlasnik firme Pilana Horozović, Šefik Horozović.

Horozović je danas uplatio 7.000 KM za liječenje liječenje šestomjesečnog Arslana Kulačića i trogodišnje Eme Isić. 4.000 KM za hrabru Emu i 3.000 KM za malenog Arslana. – piše inmedia.ba

Šestomjesečni Arslan Kulačić, koji ima tumor na mozgu uspješno je operisan u Turskoj. Podsjećamo, Arslanu je pri rođenju dijagnosticiran tumor na mozgu i operisan je na UKC-u Tuzla.

Nažalost, tumor se vratio. Liječenje u Turskoj bi trajalo 18 mjeseci, a cijena terapije je 133.000 eura, plus troškovi za dodatne preglede, analize krvi ili druge intervencije te transport do Turske.

Trogodišnja Ema Isić stopostotni je invalid sa nekoliko teških dijagnoza – cerebralna paraliza, epilepsija, hipotrofija, usporen i disharmoničan razvoj.

Malena Ema ne sjedi i ne hoda, samostalno ne govori i ima problema sa hranjenjem jer ne može sažvakati hranu.Hrani se posebnom hranom koja se zove Frebini i potrebne su joj tri do četiri flašice hrane dnevno, a jedna flašica košta šest KM.

Treba istaknuti da je Horozović donirao i 15.000 KM za liječenje našeg hrabrog Muhameda Talića, kao što je i učenike devetog razreda JU OŠ „Fajtovci“, ugodno iznenadio i uručio novčanu donaciju u iznosu od 2400 KM za njihovu matursku ekskurziju.

Neka nas ovakvi ljudi potaknu da budemo bolji i da pomažemo onima koji si ne mogu pomoći sami – jer to i je smisao svega, zar ne?

Hvala od srca, Šefiku Horozoviću.

Related posts