Protest zbog negativnih efekata poskupljenja

Akcizna koalicija potpomognuta i s nekim skrivenim satelitima, pod izgovorom da uvođenje akciza od njih traži MMF, je donijela takav zakon koji je već od jučer poskupio život građana, povisio iznos potrošačke korpe, a samim tim i građane osiromašio.

DNZ BiH posebno izražava razočarenje i protest što će stanovnici Unsko-sanskog kantona isto tako osjetiti ove negativne efekte i poskupljenja, a s druge strane neće apsolutno dobiti ništa zauzvrat.

Iz akciza nam je vlast obećala graditi autoputeve i ceste, što je dobro, samo što su Unsko- sanski kanton i Krajina u tim planovima zaobiđeni u širokom luku, pa tako da se od naših krajiških novaca koje uplatimo za ceste odlučilo graditi ne jedan, nego dva putna pravca koja bi povezala Sarajevo i Beograd (a da budemo i potpuno otvoreni, ni ove ceste se neće izgraditi).

Kao istinska Krajiška stranka DNZ BiH poziva vlast  da Krajinu i Krajišnike ne zapostavljaju, mi smo dio BiH, mi plaćamo te akcize, mi imamo loše ceste i nećemo da Krajina bude žrtva podkusurivanja „visokih“ politika Sarajeva, Banja Luke i Mostara.

DNZ BiH traži od Vijeća ministara BiH hitno donošenje mjera ekonomske politike, koje bi spriječile pojavu negativnih ekonomskih efekata, kao što su poskupljenje života u BiH i da Krajinu gleda kao dio BiH i kad je ulaganje u pitanje, a ne samo u vrijeme izbora kad trebaju glasovi Krajišnika! – stoji u saopćenju DNZ.

                                                                         

Related posts