Saniraju se oštećenja: Snježno nevrijeme oštetilo elektrokontaktnu mrežu na Unskoj pruzi

Obilne snježne padavine koje su od petka uvečer pogodile Unsko-sanski kanton prouzrokovale su probleme u odvijanju cestovnog, ali i željezničkog saobraćaja, te otežale i kretanje pješaka jer mnoge gradske ulice u Bosanskoj Krupi nisu očišćene od snijega, a ni trotoari i javne površine.

Mokar i težak snijeg prouzrokovao je tokom protekle noći na Unskoj pruzi od Bihaća do Bosanske Krupe mnoga oštećenja na elektrokontaktnoj mreži Željeznica Federacije BIH.

Kako kaže Samir Alagić, direktor bihaćkoga Područja infrastrukture ŽFBH, ekipe radnika Područja infrastukture saniraju oštećenja nastala padom drveća na elektro-kontaktnu mrežu, najveća na dionici Cazin-Srbljani–Grmuša.

Zahvaljujući iznimnim naporima, dio oštećenja je otklonjen, a na preostalima se radi. Zbog oštećenja mreže na jednom od cestovno-željezničkih prijelaza, jedno vrijeme je bio obustavljen saobraćaj magistralnom cestom Bihać–Bosanska Krupa.

Iz Željeznica Federacije BiH upozoravaju građane da se ne približavaju stubovima elektro-kontaktne mreže zbog opasnosti koja prijeti usljed visokog napona struje. – piše avaz.

Related posts