Sa skupa SDP-a u Bihaću poručeno: Svake godine ćemo obnoviti 100 škola

Činjenica je da se neki dijelovi BiH zapostavljaju u razvojnim projektima i da je to potrebno promijeniti, jer samo tako se može graditi društvo jednake šanse i zemlja za sve njene građane, istaknuto je danas na programskoj konvenciji Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) u Bihaću.

“Nakon oktobarskih izbora, kada SDP preuzme vlast, razvoj zemlje kreće baš iz Krajine. Namjeravamo svake godine obnoviti i modernizirati po 100 škola u BiH, a taj projekat će krenuti baš iz USK”, poručeno je sa skupa, saopćeno je iz te stranke.

Na programskoj konvenciji SDP-a istaknuto je da će Denis Bećirović u Predsjedništvu BiH predstavljati sve građane Bosne i Hercegovine.

Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić je naveo da su članovi SDP-a, njih 27.000, izabrali Bećirovića kao kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali da njegovu kandidaturu svakim danom podržava i sve veći broj drugih političkih stranaka, organizacija i istaknutih pojedinaca.

“Među prvima podrška je došla upravo iz Krajine. To je potvrda da se radi o kvalitetnom kandidatu, kojeg mnogi vide kao svog predstavnika. Naš član Predsjedništva BiH će predstavljati sve građane koji BiH smatraju svojom domovinom. Isto tako, on će biti predstavnik i svakog dijela naše zemlje”, rekao je Nikšić.

On je napomenuo kako je činjenica da se neki dijelovi BiH zapostavljaju u razvojnim projektima i da je to potrebno promijeniti, jer samo tako se može graditi društvo jednake šanse i zemlja za sve njene građane.

“U ‘Planu 10’ stoji i da ćemo svake godine modernizirati ili renovirati najmanje 100 škola u BiH. Škole su dotrajale i neuslovne. Imamo moralnu i demokratsku obavezu osiguravanja jednakih prilika u obrazovanju za svu našu djecu. Želimo da nam djeca idu u moderne i opremljene škole, gdje će naučiti kako da razmišljaju i kako da budu dobri, uspješni i sretni ljudi…”, naglasio je Nikšić.

Predsjednik Kantonalnog odbora SDP-a USK Hajrudin Havić poručio je da su neophodne radikalne mjere kako bi BiH krenula putem ozdravljenja i ubrzanog napretka.

“SDP-ov Plan 10 predviđa drastično porezno rasterećenje poslodavaca i privrede u cjelini. Višak sredstava koji ostane poslodavcima omogućit će im da više sredstava ulože u razvijanje poslovanja, zapošljavanje novih radnika i poboljšanje položaja postojećih radnika. SDP to namjerava postići insistiranjem na donošenju Zakona o minimalnoj plati”, rekao je Havić.

Related posts