Okupljeni građani u Banjoj Luci poručili: Ovo je tek jedna dobijena bitka, trebamo završiti borbu

Već 72 dana građani Banje Luke okupljaju se na Trgu Krajine kako bi zatražili istinu i pravdu za Davida Dragičevića čije slučaj stradanja još nije rasvijetljen. Okupljeni građani kazali su kako je zaključak Anektnog odbora NSRS da postoji osnov sumnje da je David ubijen, tek jedna dobijena bitka i da sada trebaju stati uz oca Davora i završiti bitku do kraja.

Davidov otac kazao je kako ne može vratiti ubijenog sina, ali da je ovo (zaključci Anketnog odboroa, op.a.) korak naprijed.

“Saučesništvo u u bistvu je teži zločin od ubistva za koji je propisana kazna do 45 godina robije. Sada imamo odakle da krenemo. Zahvalio bih se kao roditelj i kao čovjek i u ime majke Suzane, roditelju i čovjeku Branislavu Borenoviću za ovaj put do sada”m, rekao je Draguičević i zahvalio se i ostalima koji stoje uz njega u ovoj borbi.

Poručio je ministru unutrašnje policije RS-a Draganu Lukaču da ga slobodno prati jer nema šta kriti, te je poručio kako u MUP ulazi kao u svoju kuću jer te institucije postoje radi građana.

“Ovo je vrlo mali korak i tek jedna dobijena bitka jer je rečeno da postoje neoborive indicije da je David Dragičević ubijen. Svi koji su prikrivali zločin trebaju odgovarati. Svi mi kao nikada prije trebamo stati uz Davida i završiti ovu borbu. ne želimo više da nijedno dijete bude David, a Davidov trg će ostati ovdje i biti svjetlo drugoj djeci u budućnosti”, kazala je jedna od okupljenih Banjalučanki.

Pročitano je i pismo podrške iz Toronta, a okupljanja za Davida održavala su se širom regije i Evrope.

Danas je najavljen i skup pod nazivom “Pravda za Davida” koji će biti održan 7. jula u 19 sati.

Podsjetimo, Anketni odbor NSRS danas je objavio svoje zaključke u kojima se navodi da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen te da očekuje od Tužilaštva RS da se što hitnije odredi odgovarajućom tužilačkom odlukom.

klix.ba

Related posts