Rođendan u bolesničkoj postelji/ Bolesna Belma očekuje našu ponoć

Bolesna Edina i njen bolesni muž Smajo, roditelji su teško bolesne Belme, koja je u Kantonalnoj bolnici DR. Irfan Ljubijankić bez najmilijih obilježila rođendan.

Ovih dana naša sugrađanka Belma Kadić , sa svojim roditeljima vodi bitku sa teškom bolešću ležeci u krevetu Bihačke kantonalne bolnice.

Za jednu malu flašicu FRISUBINA neohodno je izdvojiti 7 KM, što je kap u moru potreba. Umiljata, jako osjećajna, velikog osmijeha koji plijeni pažnju. Ova djevojčica ima 13 godina i dijete je sa posebnim potrebama.

Međutim, to nije jedini problem za nju i njene roditelje koji je već godinama vodaju po bolnicama u potrazi za zdravijim životom. Oni su nezaposleni tako da su finansijski iscrpljeni. A, Belma je i dalje bolesna. I treba joj naša pomoć. Ona nije imala djetinjstvo kao naša djeca. Ona nije imala providna dana u proteklih 13 godina. Belma zaslužuje našu pažnju. Belmina mama Edina je danima skupljala snagu da me zamoli kako bi upoznali javnost i zatražili ruku spasa.

Dakle, Belmini roditelji nemaju sredstava da je dalje liječe a i sami su bolesni. Edina očekuje nastavak borbe za vlastito zdravlje jer slijedi nastavak terapija u Sarajevu. Pred njenim mužem Smajom je operacija. Vrijedi napomenuti da je Smajo branio BiH kad joj je bilo najteže.

U tako teškoj situaciji, najteže im je što im je Belma već godinama jako krhkog zdravlja. Na nama je da se organizujemo i pružimo pomoć maloj Belmi i njenim roditeljima.

MOLIMO VAS!!

Senudin S.

Detaljnije informacije možete dobiti na linku
https://www.facebook.com/groups/308384462518070/?fref=ts

Related posts