MISKIĆ: Građane Cazina uskoro očekuje još jedno povećanje cijene vode (VIDEO)

Povodom posljednje sjednice Gradskog vijeća Cazina na kojoj je s 16 ruku za, prošla odluka o povećanju cijene vode u Gradu Cazinu, press konferenciju je održao Općinski odbor SDA Cazina.

Vijećnik Husnija Miskić je na ovoj press konferenciji istakao da 2012. godine kada je bio nekadašnji menadžment JKP Vodovod, kada su troškovi struje u ovom preduzeću bili oko 700 000 KM kao što je i danas, kada je cijena vode bila 1 KM po kubnom metru, a cijena otpadnih voda po 20 kf po kubnom metru
i sa mjernim mjestom od 2 KM, JKP Vodovod Cazin je imao dobit od 175 000 KM. Već naredne godine, nakon promjene Menadžmenta ove firme, došlo do povećanja cijene vode, mjernog mjesta i otpadnih voda, a ovo preduzeće je na to sve imalo gubitak od 178 000 KM, te se konstantno iz godine u godinu povećavao. Već 20114. godine, gubitak je iznosio oko 300 000 KM, da bi na kraju 2016. godine akumulirani gubitak iznosio preko 2 miliona KM.

Prema riječima vijećnika Miskića, ovo je prva tačka zbog koje nema opravdanosti povećanja cijene vode, jer ako sa nižim cijenama vode, otpadnih voda, te mjernog mjesta može se imati dobitak, a povećanjima cijene gubitak, razlog može samo biti u Menadžmentu.

Takođe, vijećnik Miskić je upozorio građane na usvojenu oduku na Općinskom vijeću 2013. godine, da će cijena vode u naredne dvije godine skočiti na 1,50 KM bez PDV-a, cijena kubnog metra otpadnih voda ide na 90 kf bez PDV-a, te se nada da će cijena mjernog mjesta ostati na 4 KM.

cazin.net

Related posts