Putinovi mediji slave Zorana Milanovića

Predsjednik Zoran Milanović održao je presicu u Petrinji. Govorio je o ratu u Ukrajini, stanju u hrvatskoj vojsci i drugim temama.

“Koji je cilj ovog rata? Rat protiv nuklearne sile koja ratuje u drugoj zemlji? Je li postoji konvencionalan način da se pobijedi takva zemlja?” upitao je. “Tko plaća cijenu? Europa. Amerika plaća najmanje”, kaže.

“Ovo nije pitanje morala, gdje su ljudi do jučer bili razigrani pacifisti u haljinicama i sad bi rastrgali ljude. Ovo je duboko nemoralno što radimo kao kolektivni Zapad. Njemački tenkovi će još homogenizirati Ruse. I Kinu. Moj je zadatak samo da se maknemo od toga, da ne budemo cirkuske pudlice. Bilo kakvo sudjelovanje u tome je smrtno opasno. Mislite da sam ja ruski čovjek? Jesam ja isporučio Rusima Agrokor?” upitao je.

Izjavio je da je “posve jasno da Krim više nikada neće biti Ukrajina” i da Hrvatska, osim slanjem humanitarne pomoći Ukrajini i osudom agresije, ne bi trebala biti sudionica sukoba.

Ruski mediji opet pišu o Milanoviću

Brojni ruski prorežimski mediji i agencije opet su prenijeli Milanovićeve izjave.

RIA Novosti su objavile čak pet članaka o Milanoviću. Izdvojili su pet Milanovićevih izjava pa tako pišu da je “poziciju Zapada u ratu u Ukrajini nazvao nemoralnom”, da je rekao da je “Rusija provocirana od 2014. godine”, da “Krim nikada neće biti ukrajinski” te da je “nazvao svoju državu cirkuskom pudlicom Europske unije”.

TASS piše kako je Milanović “vojne akcije u Ukrajini nazvao Armagedonom”. Posebno ističu njegove izjave o ulozi Zapada u sukobu, navodeći kako je upozorio da “sve ovo govori kako bi otvorio drugima oči jer Europa ulazi u rat s nuklearnom supersilom”.

Gazeta u naslovu ističe Milanovićevu izjavu da je Rusija od 2014. godine provocirana i uvučena u rat u Ukrajini. “Prema njegovim riječima, Rusija je već osam godina izložena provokacijama. Pritom Milanović nije naveo zemlje provokatore, ali je napomenuo da to netko radi”, piše Gazetta.

I Radio Sputnik izdvaja Milanovićevu izjavu o “provokacijama”. “Koja je svrha ovog rata – poraziti nuklearnu supersilu koja se bori na svojim granicama u drugoj zemlji koju je napala? Možete li poraziti takvu državu konvencionalnim sredstvima? I onda će u očaju pustiti šest tisuća nuklearnih bojevih glava – i svi će plakati”, izdvaja Milanovićevu izjavu Sputnik.

Izvestia u naslovu, pak, ističe Milanovićevu izjavu da je “nemoguće da se Krim vrati pod Ukrajinu”.

Izvor: Vijesti.ba / Index.hr

Related posts