Povjereništvo SBB Bužim održalo prvu sjednicu

Povjereništvo SBB Bužim, imenovano prije nekoliko dana, u srijedu je održalo svoju prvu i konstituirajuću sjednicu.

Na sjednici su razmatrani planovi rada ovog organa u budućem periodu, a jedan od zaključaka je i da se kroz nekoliko mjeseci provedu unutarstranački izbori u ovoj općinskoj organizaciji Saveza za bolju budućnost.

Kako je istaknuto, članovi Povjereništva su odlučni da SBB bude pobjednička stranka na području Bužima, a da im se u tom radu i namjeri pridruže pozvali su i dosadašnje članove SBB-a, kao i sve mlade ljude.

Članovi Povjereništva su izrazili i zahvalnost na ukazanom povjerenju od strane predsjednika Saveza, Fahrudina Radončića.

Podsjećamo, odlukom Centrale SBB-a za SBB Bužim je imenovano povjereništvo na čijem čelu je Agan Bunić. Pored Bunića u Povjereništvu su još: Rifet Šahinović, Hasan Hilić, Hašim Livaković, Nezir Tahić, Sejad Nanić, Advan Skenderović, Midhat Salkić, Refik Dizdarević, Džemila Kedić, Husein Grošić, Dženis Isaković, Husein Durić, Mirzet Veladžić, Jusuf Balčinović, Jasmin Veladžić, Zehra Alešević i Edis Sijamhodžić.

U Povjereništvu su i neki od vijećnika-članova Kluba SDA u Općinskom vijeću Bužima, koji su nedavno napustili članstvo u SDA.

U petak će članovi Povjereništva biti predstavljeni u Kantonalnom odboru SBB USK, kada će biti riječi i o aktivnostima u ovoj općinskoj organizaciji.

(Izvor: buziminfo.ba)

Related posts