NK Travnik: Očekujemo pobjedu u Bihaću

Danas je u prostorijama Edukacijskog fakulteta u Travniku održana press konferencija NK Travnika pred subotnje gostovanje Jedinstvu iz Bihaća. Veziri su nešto lošijim partijama u posljednjih par kola ispustili lidersku poziciju, a u subotu će na veoma teško gostovanje, s obzirom da je Jedinstvo pod imperativom pobjede.

“Protiv Sloge uslovi nisu bili adekvatni za odigravanje jedne prvenstvene utakmice, ali kako nama tako i protivniku. Što se tiče terena, pokušali smo se prilagoditi uslovima, a zadovoljni smo željom, zalaganjem i borbom, a igračima sam rekao da moramo biti skoncentrisani na igru i na naše ponašanje tokom svih 90 minuta i da ne smijemo stvarati nervozu”, jasan je bio trener NK Travnik Edin Prljača.

“Gledamo samo na prvo mjesto, a do kraja imamo šest utakmica. Već u narednom kolu dosta stvari se može okrenuti u pozitivnom, ali i negativnom smislu. Mi trebamo da damo sve od sebe i pokušamo pobijediti protivnika, te onda gledati na druge stvari kako se odvijaju”, dodao je Prljača, te se dotakao i samog duela sa timom iz Bihaća.

“Što se tiče samog protivnika, nadam se da će teren biti na nivou, te da će protivnik biti na nivou”. “Očekivali smo dosta bolje rezultate, ali mi nismo izgubili poziciju da se borimo za prvo mjesto. Što se tiče utakmice u Bihaću, mi idemo da pobijedimo, ali do sada nismo neke sreće i nismo donosili bodove sa strane, što nas je i dovelo u situaciju u kojoj se sada nalazimo. Jedinstvo se bori za opstanak, ali mi gledamo sebe”, istakao je golman NK Travnik Adis Nurković.

sportsport.ba

Related posts