Musić pozvao nadležne institucije da izvrše provjere turskih "investitora"

Jasmin Musić, predsjednik Kluba SDA u Skupštini USK, pozvao je nadležne institucije da izvrše provjere potencijalnih turskih “investitora” koji su iskazali interes za ulaganje u ovaj dio Bosne i Hercegovine. 

Musić je navedene korake poduzeo nakon što su mediji objavili da se premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić sastao s turskim investitorima iz Njemačke i Turske, Tanerom i Cetinom Ayom te Muhamedom Çiftçijem poznatijim kao šejh Abu Anas iz Turske.

Razlog navedenom su dosijei “investitora” koji su u Njemačkoj bili uključeni u rad zabranjene bajkerske organizacije “Osmanen Germania”.

Podsjetimo, Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke objavilo je na svom Twitter nalogu 10. jula 2018. godine da je skupini “Osmanen Germania BC” zabranjen rad te da je savezni ministar Horst Seehofer kazao da “oni koji  odbacuju vladavinu prava ne mogu očekivati popustljivost”.

“Pozivam nadležne institucije da detaljno istraže navode medija, ali i djelovanje Vlade Unsko-sanskog kantona u ovom slučaju. Neki od njih su osuđeni za ucjene, trgovinu ljudima i nanošenje opasnih fizičkih povreda. To će donijeti štetu po ugled kantona i udaljiti nas od saradnje sa službenim vlastima prijateljske zemlje Njemačke”, kazao je Musić u saopćenju. 

Related posts