Vijećnici traže smjenu Fikreta Abdića jer ništa ne radi

Danas je u Općinskom vijeću Velike Kladuše podnesena inicijativa za smjenu načelnika Fikreta Abdića jer, kako smatraju vijećnici, on ne radi svoj posao.

U obrazloženju inicijative kao razlog se navodi činjenica koje pokazuju da načelnik Fikret Abdić, inače presuđeni ratni zločinac, ne vrši svoju dužnost u skladu sa važećim zakonskim propisima i Statutom Općine Velika Kladuša.

Dalje se navodi da je općinski načelnik u toku aktuelnog mandata samo jednom prisustvovao sjednici Općinskog vijeća i to online putem. Načelnik nije u roku od tri mjeseca podnio prijedlog koji sadrži osnove programa I politike koje treba ostvariti tokom mandata.

Općinski vijećnici su nezadovoljni načelnikom jer je odgovorio na manje od 10 posto pitanja i inicijativa koje su vijećnici uputili u prvih šest mjeseci rada aktuelnog saziva Općinskog vijeća.

U inicijativi je navedeno da načelnik ne podnosi vijeću godišnje izvještaje o svom radu, ne pojavljuje se u javnosti, a u posljednje vrijeme (u period od najmanje tri mjeseca) uopće ne dolazi na posao u svoj kabinet te sastanke održava u privatnim kućama ili prostorijama Laburističke stranke.

Ističu da načelnik kao predlagač nije imao dovoljnu podršku u vijeću za prijedlog budžeta za 2021. godinu kao ni za izvještaje o izvršenju budžeta za prva tri mjeseca ove godine.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Izvor: Klix.ba

Related posts