Premijer Mustafa Ružnić nastavlja ponižavati USK

Foto: Facebook stranica Vlade USK

“Nakon što je portal Istraga.ba objavio da se rukovodstvo stranke Narod i pravda (NIP) u Sarajevu sastalo sa predstavnicima zabranjene bajkerske organizacije u Njemačkoj “Osmanen Germania”, goste čiji je rad pod budnim okom njemačkih službi primio je i premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić.

Da je Ružnićev brod izgubio kurs odavno znaju i građani Unsko-sanskog kantona ali je sve očitije da centrifugalne sile brod sa njegovim kapetanom vuču ka dnu. Nažalost, moramo konstatirati da očekivani brodolom NES-a (A-SDA) čiji je kapetan Ružnić, pogađa i sve građane kantona koji zaslužuju bolji život u ovom dijelu Bosne i Hercegovine.  

U “živom” sjećanju još stoje slike premijera i njemačkih desničara iz marta ove godine. Andreas Wild i Gunnar Lindemann, članovi njemačke ekstremne desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD) bili su tada gosti prvog čovjeka Vlade USK.

Skandalozni ovodsedmični sastanak sa “turskim biznismenima” (Taner Ay, Cetin Ay i Muhamed Çiftçi poznat kao i šejh Abu Anas) iz Njemačke ponovo je stavio u fokus rad Vlade USK. Pitamo se kome su to potrebni sastanci sa predstavnicma organizacije čiji su članovi osuđeni za ucjene, trgovinu ljudima i nanošenje opasnih fizičkih povreda, koji se redovno fotografišu sa oružjem u rukama. 

Pokazalo se po ko zna koji put da RTVUSK prvenstveno u ulozi pukog prenosioca izjava i da nema kritički diskurs koji bi korisnicima ovog medija pružio informaciju više o učesnicima sastanaka. Time, indirektno, podržavaju aktivnosti i djelovanje ovakve Vlade.  

Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke objavilo je na svom Twitter nalogu 10. jula 2018. godine da je skupini “Osmanen Germania BC” zabranjen rad te da je savezni ministar Horst Seehofer kazao da “oni koji odbacuju vladavinu prava ne mogu očekivati popustljivost”.

Neminovno je da je Ružnićev brod zauzeo “evropski kurs desno” a dokaz tome su i redovni sastanci s desničarskim organizacijama iz Evrope. Ubijeđeni smo da su građani odavno prepoznali namjere premijera Ružnića za opstankom na vlasti te aktivnostima koje se svakodnevno poduzimaju na tom planu. Ubijeđeni smo da će građani na izborima naredne godine znati kazniti ovakvu lošu politiku sadašnje vlasti.

Pozivamo institucije da detaljno provjere sve navode ali i djelovanje premijera Unsko-sanskog kantona u ovom slučaju. Neki od njih su osuđeni za ucjene, trgovinu ljudima i nanošenje opasnih fizičkih povreda. To će donijeti štetu po ugled kantona i udaljiti nas od saradnje sa službenim vlastima prijateljske zemlje Njemačke”, navodi se u saopćenju Kantonalnog odbora SDA USK.

Related posts