Munira Subašić: Kolinda je za mene i dalje "kraljica Balkana"

Predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Munira Subašić izjavila je na konferenciji za medije kako je za nju predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i dalje “kraljica Balkana”.
Subašić se obratila javnosti na konferenciji za medije koju su organizovala udruženja žrtava u povodu zatvaranja Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

Novinari su Subašić pitali da li i dalje smatra kako je predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović “kraljica Balkana”, na što je Subašić odgovorila potvrdno.

Ona je kazala kako je Kolinda imala određenih grešaka, ali isto tako i da je uradila mnogo dobrih stvari, zbog čega i dalje smatra kako je hrvatska predsjednica “kraljica Balkana”.

Podsjećamo, prije nekoliko mjeseci Grabar-Kitarović je u pismu koje je uslijedilo kao odgovor na ranije pismo Majki Srebrenice napisala kako ona sebe ne doživljava “kraljicom Balkana”.

“Budući da ste naglasile kako ste me, u najboljoj namjeri, smatrale i oslovljavale ‘kraljicom Balkana’, dužna sam odmah istaknuti kako se nikada nisam tako doživljavala, nego sam samo i jedino predsjednica Republike Hrvatske. Ništa više i ništa manje od toga”, napisala je Kolinda.

Majke Srebrenice titulu “kraljice Balkana” dale su Kolindi 2015. godine kada je na obilježavanju godišnjice genocida u Srebrenici predvodila delegaciju susjedne Hrvatske.

“Dobrodošli ‘kraljice Balkana’ i nado BiH. I naši ste”, poručila je Kolindi predsjednica Udruženja “Majke Srebrenice” Hatidža Mehmedović.

Related posts