Kod engleskih zatvorenika pronašli 200 kg droge i 13.000 mobitela

Tokom prošlogodišnjih pretraga u zatvorima u Engleskoj i Velsu pronađeno je više od 200 kilograma droge i 13.000 mobilnih telefona, saopšteno je danas iz britanskog Ministarstva pravosuđa.

Britanska novinska agencija “Pres Asosijejšen” ističe da pljenidba zabranjenih predmeta, uključujući 7.000 kartica za mobilne telefone, ukazuje na obim izazova sa kojim se suočavaju čuvari usljed smanjenja broja zaposlenih i sve većeg nasilja u proteklih nekoliko godina.

Ministar za zatvorsku službu Sem Gjima priznao je da problemi neće biti riješeni preko noći, ali je pohvalio napore zaposlenih.

Prema podacima Ministarstva pravosuđa, tokom 2016. godine zaplijenjeno je 225 kilograma narkotika širom zatvora u Engleskoj i Velsu.

“Pljenidba mobilnih telefona i kartica omelo je napore zatvorenika da nastave sa planiranjem novih prekršaja”, ističe se u saopštenju.

Prema riječima zvaničnika, ulaganje od dva miliona funti u tehnologiju za pronalaženje mobilnih telefona i 300 specijalizovanih pasa pomoglo je u pronalaženju zabranjenih predmeta.

Gjima je priznao da treba učiniti i više, uključujući angažovanje dodatnog broja čuvara.

Related posts