“Jesen na Gelenderima”

I ove godine u Bihaću će se održati manifestacija pod nazivom “Jesen na Gelenderima”, a koja ima za cilj oživjeti kultno okupljalište u Gradskom parku u Bihaću – Gelendere.

– Ova manifestacija, prije svega, ima za cilj promiviranje odgovornosti, te kulturne i ekološke svijesti građana, posebno onih najmlađih, a nastoji povratiti značaj jednog od kultnih bihaćkih okupljališta, navode organizatori.

Naime, Gelenderi su nekad bili okupljalište mladih i starih, sretnih i nesretnih, muzičara, tekstopisaca, umjetnika i mnogih drugih, a cilj događaja jeste vratiti građane Bihaća u Gelendere i potaknuti ih na druženje, uz sjetu na neka ranija vremena.

Manifestacija “Jesen na Gelenderima” pod organizatorskom palicom Udruženja ABC polagano prelazi u festival koji se tradicionalno ponavlja svake godine početkom jeseni, a ovo je treći put.

Osim bogatog kulturno – zabavnog sadržaja, manifestacija je koncipirana tako da u svom programu sadrži edukacije najmlađih igre i igrokaze, te društveno koristan rad. Tako je prilikom prve manifestacije uređen i okrečen vanjski dio galerije “Enver Krupić” te očišćene obale rijeke Une u centru grada, dok je druge godine u bihaćkom šetalištu Aleja naslikan najveći mural i renovirano kompletno dječije igralište, a ove godine će organizator, zajedno sa svojim partnerima, gradu Bihaću pokloniti prve “frendovske klupe”.

Šta nas sve očekuje u okviru ovogodišnje manifestacije “Jesen na Gelenderima” pogledajte u nastavku.

Related posts