Deja vu:Od dobiti u elektroprivredama, BH Telecomu…grade se federalne ceste, naravno i opet bez Krajine

Više miliona KM investicija od čega je 107 miliona iz klirinškog duga a ostalo iz akumulirane dobiti BH Telecoma, JP EP HZ HB, Međunarodni aerodrom Sarajevo te JP EP BiH, uložiće se u infrastrukturne projekte širom FBiH.

Ili da budemo precizni, svugdje osim u Krajini. Kraju prethodne rečenice ne zaslužuje ni upitnike ni uzvičnike, već samo običnu tačku. Deja vu- već viđeno.

Od skoro 300 miliona KM gradiće se dionice autoputa, brze i magistralne ceste, transferzale, zaobilaznice.U sklopu tog plana u širokom luku zaobići će se Unsko-sanski kanton.

Vlada FBiH riješila je da se od ovih para gradi brza cesta Lašva-Nević Polje, da se cestovno povežu Sarajevo i Goražde uradi obilaznica Mostar-sjever i Mostar-jug, sarajevska prva transferzala i autocesta Žepče -Tuzla.

E, sad, teško će biti Krajišnicima, stanovnicima USK dokazati, to je čak i nemoguće, da su za ovakav čudovišno sraman položaj krivi sami sebi. Imaju “svoje” ljude u Sarajevu koji u svojim mandatima uspiju “autoritetom” stranke koja ih je instalirala gore riješiti sve svoje probleme ( stan, zapošljavanje rodbine. stranačkih epigona..dopišite sami),a za “bazu” koja ih je demokratski poslala šta ostane.

A ostanu “zabilaznice”. Ni prvi ni zadnji put. Ali, eto nama uskoro Fadila Premijera i ostalih da nas još jednom uvjere kako smo zlonamjerni i kako ” ne vidimo rođenim očima” jer je,u stvari, kako je onomad kod premijera Rošića rekao riječ o optičkoj varci.

Drugim riječima,nama je dobro. Trebamo još energičnije braniti ovakav “sistem vrijednosti” u kome Krajina od 300 miliona nije zaslužila ni marke. Drugo nismo ni zaslužili.

Related posts