GO SDA Bihać predstavio kandidate za Skupštinu USK, federalni i državni parlament

“Ističući ponos na period, kada je SDA BiH organizovala prve redove i odbranu Republike Bosne i Hercegovine, na čelu sa prvim predsjednikom Predsjedništva jedine nam domovine Bosne i Hercegovine , rahmetli Alijom Izetbegovićem, članovi bihaćkog ogranka SDA, najmasovnije i akobogda i dalje najjače stranke Bošnjaka i bh. patriota, predstavili su večeras svoje kandidate za Skupštinu USK, federalni i državni parlament.

Pri tom je istaknuto da samo prekaljen, iskusan i dokazan kadar može podnijeti teret današnjih društveno -političkih previranja u gradu Bihaću, kantonu i državi. Vrijeme je ponovnog dokazivanja i jačanja državnosti i državotvornost naše domovine, jer je na sceni specijalni rat protiv Bosne i Bošnjaka iz svih sfera života, a retrogradne snage nikada jače nisu djelovale. Svjesni da je svojim osnivanjem, SDA demokratizirala društvo BiH, vodila borbu za nezavisnost BiH, iznijela politički i vojni pritisak, te gradila državne institucije, a danas se zalaže za evropski put, mnogi su svoju izbornu kampanju bazirali upravo na njenom uništenju. Stoga su proizveli niz novih lidera , koji su derivati SDA stranke, a najmanje imaju pravo na kritiku. Tamo gdje su imali priliku da se dokažu, pokazali su da su, po pitanju mita i korupcije, najgori od bilo kog kadra SDA. Nikada nisu rješavali ključna državna pitanja, a na nižim nivoima, nisu postigli nikakav rezultat. Primjer tome su US -šume, koje su prvi put u historiji postojanja firme potpuno srozane, dok aktualna Vlada ne dozvoljava čak ni imenovanje kantonalnog pravobranioca. SDA je ta, koja je kao opozicija u vlasti , u vrijeme migrantske krize i pandemije koronavirusa, ponovno preuzela odgovornost i donijela rješenja na državnom nivou.

Zahvaljujući SDA počela je izgradnja Aerodroma Bihać i obezbijeđeno 35 miliona maraka, projektuje se brza cesta Bihać -Cazin -Velika Kladuša, koja prvi put ulazi u Budžet Autocesta BiH, USK dobio je 72 miliona, a samo Kantonalna bolnica 18 miliona maraka. Već za iduću godinu , izmjenom federalnih i državnih zakona, USK dobiva dodatnih 20 miliona. Borba je ovo za Bihać, kanton i državu, a SDA na čelu sa predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, bedem je vođenja Bosne i Hercegovine i najbolji odgovor svima koji je nastoje pocijepati.

Program SDA je država BiH, njen put ka EU i NATO-u!”, navedeno je na službenoj facebook stranici GO SDA Bihać.

Related posts