Ministar Dedić prisustvovao otvorenju Međunarodnog sajma EKOBIS u Bihaću

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić prisustvovao je otvorenju 19. Međunarodnog sajma EKOBIS u Bihaću.  

Ovogodišnji sajam, koji traje od 8. do 11. septembra, u fokus će staviti turističke potencijale koje naša država ima te mogućnosti koje nudi turistički sektor.  

Tokom samog otvorenja istaknuto je kako će svoje proizvode i usluge na sajmu predstaviti više od 200 izlagača na unutrašnjim i vanjskim izložbenim prostorima smještenim na Gradskoj otoci u Bihaću.

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva podržalo je održavanje ovogodišnjeg sajma EKOBIS u Bihaću čime se nastoji osigurati kontinuitet ove sajamske manifestacije.

U okviru ovogodišnjeg EKOBIS-a održat će se i 2. međunarodni sajam turizma – EKOTOUR, te 2. međunarodni sajam obrta a zainteresirana javnost imat će priliku prisustvovati i prezentaciji “Perspektiva jačanja poljoprivrednog sektora kroz klastersko udruživanje” koju realizira Ured za koordinaciju projekata PCU pri Federalnom ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

“Ministarstvo poljoprivrede će u sklopu ovogodišnjeg sajma imati prezentaciju na kojoj će predstaviti sve mogućnosti našeg kantona, a naši poljoprivrednici su značajni proizvođači hrane u BiH i možemo se ponositi s tim da smo najveći proizvođači mlijeka u Federaciji BiH. Stoga bih poručio onima koji ovih dana govore o nestašicama mlijeka, da nikakvih nestašica neće biti jer u prvih pola godine na području FBiH proizvedeno je oko 70 miliona litara mlijeka”, naglasio je federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić.

Dodao je kako je Bihać grad turizma, te da će uz daljnji razvoj Nacionalnog parka Una, poboljšanje turističke infrastrukture i izgradnju Aerodroma u Bihaću postati značajna svjetska destinacija na turističkoj mapi, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Related posts