SDA - najjača stranka općine Bužim predstavila kandidate za Opće izbore i upriličila tribinu Muderrisa Halilovića

OO SDA Bužim večeras je građanima Bužima i gostima predstavila kandidate za Opće izbore te upriličila tribinu pod nazivom „Sigurni bedem slobode“.

Velika sala JU „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Bužim nije mogla primiti sve zainteresirane za prisustvo programu Stranke demokratske akcije koja je na ovaj način otpočela predizbornu kampanju.

Na tribini je govorio Muderris Nezim ef. Halilović a shodno temi uvaženi prijatelj Bužima dotakao se aktuelnih pitanja i tema poput sigurnosti Bošnjačkog naroda u BiH i dijaspori, unapređenju prava i sloboda, tradicionalnim i modernim poimanjima “”slobode” i borbe za prava na slobodu, značaja slobode za demokratiju i njegovanja sjećanja na borbu koju je vodio Bužim za slobodu označivši upravo Bužim kao primjer hrabrosti, ponosa, borbe za slobodu i dostojanstvo u ratu i miru.

Pored uvaženog Halilovića na tribini su govorili i predsjednik Općinske organizacije SDA Bužim Abid Mulalić, predsjednik Izbornog štaba SDA Bužim Safet Kovačević i načelnik općine Bužim Mersudin Nanić.

Sa večerašnje tribine poslana je jasna poruka da u Stranci demokratske akcije postoje samo hrabri, odvažni, neumorni ljudi koji rade za dobrobit svih građana, koji su prepoznati po orginalnim idejama i po efikasnosti u njihovoj realizaciji.

Novo vrijeme i novi izazovi su sigurno pred nama, no nećemo posustati jer Stranka demokratske akcije je stub stabilnosti države i jedina državotvorna demokratska stranka u Bosni i Hercegovini i stranka koja je uvijek državu Bosnu i Hercegovinu stavljala na prvo mjesto bez obzira na sve. To je naša obaveza jer mi nemamo drugu domovinu.

Tokom večerašnjeg programa poručeno je da je Općinska organizacija SDA Bužim ponosno izabrala kandidate koji čine spoj kvaliteta, znanja, iskustva, mladosti i hrabrosti.

Predstavljeni su kandidati za sve nivoe vlasti.

Za Skupštinu USK-a:

7. Abid Mulalić

9. Sedija Cinac

20. Asim Sijamhodžić

30. Emina Crnkić

Za Parlament Federacije BiH:

5. Elvedina Balčinović

14.Safet Kovačević

Za Parlament BiH:

5. Amra Amiđžić

Večerašnje prisustvo građana u Bužimu pokazatelj je da građani cijene sve ono što je urađeno do sada i da će SIGURNO SDA i njen kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović pobjediti na Općim izborima 2. oktobra te da ćemo s našim kandidatima nastaviti s razvojem našeg ponosnog i viteškog grada Bužima.

Općinska organizacija SDA Bužim tokom trajanja predizborne kampanje predstavit će kandidate na skupovima i tribinama po svim mjesnim zajednicama naše općine, poručeno je tokom večerašnjeg programa.

SNAGA Bužima je SIGURNO SDA!

Related posts