Džeko i saigrači trenirali u majicama u čast Liverpoolovog navijača

Tenzije uoči revanša polufinala Lige prvaka između Rome i Liverpoola su vrlo visoke nakon što je grupa huligana iz Rima uoči prvog meča došla ispred Anfielda i napala Engleze, od kojih je Sean Cox završio u bolnici te je i dalje u kritičnom stanju.

Osude divljačkog napada Rominih huligana stigle su sa svih strana, predsjednik kluba James Pallotta je huligane koji su Coxa poslali u bolnicu nazvao ”je**nim idiotima”, a igrači Rome također su stali uz nesretnog navijača i poslali mu poruku podrške.

Naime, na jednom od posljednjih treninga uoči revanša na Olimpicu, kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko i saigrači su trenirali u majicama na kojima je pisalo ”Forza Sean”.

Inače, u italijanskoj metropoli očekuje se oko 3.500 gostujućih navijača, a policija ima informacije da Romini huligani planiraju velike napade na Engleze.

Na ulicama grada bit će raspoređeno 2.000 policajaca, što je najviše otkako se u Rimu igraju utakmice visokog rizika, a Liverpoolovi navijači su upozoreni da ne vješaju zastave i transparente na gradske spomenike i fontane.

Podsjetimo, Roma će večeras od 20:45 sati na Olimpicu pokušati izvesti još jedno čudo kako bi izbacila Liverpool i plasirala se u finale Lige prvaka. Rezultat u prvoj utakmici bio je 5:2 za englesku ekipu.

Related posts