Dodik: Nema uvođenja viza i sankcija Rusiji

Predsjednik RS Milorad Dodik izjavio je da neuvođenje sankcija Rusiji predstavlja odgovor RS prema njenim prijateljima i investiranje u budućnost, …

… jer se od Zapada ništa ne može očekivati, bez obzira što nude demokratski život i ekonomski prosperitet.

– Ne propuštaju priliku da traže da se uvedu sankcije, kao i da nas privuku sebi, da učinimo loš korak prema Rusiji ili /ruskom predsjedniku Vladimiru/ Putinu, zato što oni misle da je on loš – rekao je Dodik za “Kosovo onlajn”.

Dodik je naveo da Zapad svojom svojom arogantnom politikom nikada nije prihvatio i realno razmotrio zahtjeve Rusije da se ne približava njenim granicama, a pošto su to učinili, sada krive Putina kako bi napravili atmosferu – “evo, tamo je krivac za naše probleme”.

– Putin je kriv zato što u Brisleu nema ulične rasvjete. Ko je drugi kriv? Dodik, naravno, pa sada /predsjednik Srbije Aleksandar Vučić. Oni idu tim matricama – pojašnjava Dodik.

On ukazuje da je istorijski gledano ovo je jedan momentum kada je “veoma važno kako se ponašamo”.

– Kada bismo rekli da osuđujemo Rusiju, Putina, pridržavamo se sankcija, uvodimo vize Rusima u BiH, da li neko misli da bismo nešto dobili od Zapada? Trajno bismo izgubili prijatelje koji su nam se pokazali u istoriji kao jedini oslonac. Ovo je naš odgovor prema prijateljima i za investiranje u budućnost, jer od Zapada ništa ne možemo očekivati, bez obzira što nude demokratski život, ekonomski prosperitet – rekao je Dodik.

Kada je riječ o navodima o ruskom uticaju, Dodik je rekao da na njega niko nema uticaj, samo srpski narod.

– Јa sam čovjek srpskog naroda i Republike Srpske i jedino odgovaram onima koji su za mene glasali. Da Putin od mene zatraži nešto što nije u našem interesu, to se ne bi ostvarilo. On tako nešto nikada nije tražio, a Zapad uvijek traži. Gdje god se sretnemo, oni uvijek traže. Prema tome, naša pozicija u tome je jasna – dodao je Dodik.


Izvor: Vijesti.ba

Related posts