Bihać: U Gradskoj upravi predstavljena kampanja Centra Nahla „1000 članica zajedno - jedno dobro djelo“

Članice Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla“ predstavile su danas u Gradskoj upravi Bihaća kampanju „1000 članica zajedno – jedno dobro djelo“. Kampanja koja za cilj ima prikupljanje sredstava za projekat poboljšanja uslova na Odjelu za ginekologiju u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, odnosno renoviranje sanitarnog čvora, predstavljena je uposlenicima Gradskog organa uprave, gradskim vijećnicama i bihaćkom gradonačelniku Šuhretu Fazliću.

Prema riječima Senide Karasalihović-Ademović, ispred Centra Nahla, kampanja „1000 članica zajedno – jedno dobro djelo“ pokrenuta je u oktobru prošle godine i omogućuje da se kroz kupovinu članskih kartica u CEI „Nahla“ novac donira za projekat poboljšanja uslova na Odjelu za ginekologije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, odnosno renovira sanitarni čvor.

“Cilj kampanje jeste ukazati na važnost društveno-korisnog angažmana pojedinca u društvu. Tim CEI „Nahla“ na ovaj način želi omogućiti svakom ko želi da bude dio jedne lijepe priče koja promovira humanost i važnost doprinosa nas samih našoj lokalnoj zajednici. Ipak su Odjel za ginekologiju i akušerstvo u Kantonalnoj bolnici u Bihaću priča koja nas se sviju tiče u Unsko-sanskom kantonu”- kazala je Karasalihović-Ademović.

Ona je zahvalila bihaćkom gradonačelniku, gradskim vijećnicama i uposlenicama Gradske uprave na podršci kako radu Centra, tako i pokrenute kampanje.

“Čestitam članicama i uposlenicama u Centru Nahla na svim aktivnostima koje realiziraju tokom godine, a posebna zahvala za pokrenutu kampanju kojom će prikupiti novac za sanaciju mokrog čvora na Odjelu ginekologije. Lično sam dao doprinos ovoj kampanji kroz kupovinu vaučera i ovim putem pozivam svoje sugrađane da se odazovu ovoj kampanji”- kazao je gradonačelnik Fazlić, dodavši da će kroz Kolegij gradonačelnika/načelnika USK-a pokrenuti kampanju uključivanja i ostalih lokalnih zajednica iz našeg kantona.

CEI „Nahla“ je bosanska nevladina organizacija koja, pružajući obrazovanje i podršku ženi i porodici, želi poboljšati kvalitet života i promovirati pozitivne vrijednosti u društvu.

Related posts