OHRABRUJUĆA VIJEST ZA CAZIN: Već nekoliko dana ne raste broj zaraženih sa COVID-19 virusom

Na području grada Cazina trenutno se u samoizolaciji nalazi 320 osoba. Veliki broj naših građana iz dijaspore još uvijek pristiže, s obzirom da su mjere karantena ukinute.

Broj zaraženih koronavirusom u Cazinu, u zadnjih nekoliko dana stagnira, a broj osoba koje su negativne nakon retestiranja uzoraka se povećao, što je odlična vijest za Cazinjane!

NAPOMENA:

Informacije su u skladu sa trenutnim rezultatima testiranja, mogu se promijeniti u toku dana kad stignu novi rezultati! 

I dalje se za osobe kojima je istekao period 14-dnevne samoizolacije, iz Doma zdravlja Cazina, odnosno, Higijensko-epidemiološke službe izdaju rješenja o prestanku zabrane kretanja jer u toku četrnaest dana samoizolacije nisu razvili simptome bolesti karakteristične za COVID-19, te se takve osobe više ne smatraju potencijalnim izvorom zaraze, i mogu se kretati dalje u skladu sa mjerama Kriznog štaba. 

Mjere koje je izdao Krizni štab Cazin u skladu sa naredbama USK-a,  osobe kojima je prestala samoizolacija i dalje moraju poštovati, u cilju preventivnih mjera spriječavanja širenja korona virusa.

Pozitivno na koronavirus u ovom gradu je 11 osoba, oporavljenih 25 osoba do sad, i dva zabilježena smrtna slučaja od posljedica COVID-19 virusa. 

Slušajte upute grada Cazina i ostanite kod kuće. Vodite računa o svom zdravlju, zdravlju svojih bližnjih i šire zajednice.

Izvor: Cazin.net

Related posts