"Banjalučka kritična masa" podržala porodicu Davida Dragičevića

Biciklisti “Banjalučke kritične mase” večeras su organizovali “Vožnju za Davida” u znak podrške porodici Davida Dragičevića (21) čije je tijelo pronađeno na ušću rijeke Crkvena u Vrbas 24. marta, šest dana nakon što je prijavljen njegov nestanak.

Mnogobrojni biciklisti s vožnjom su krenuli od parka Mladen Stojanović te su se pridružili građanima koju se u 18 časova više od mjesec dana okupljaju na Trgu Krajine, javlja Anadolu Agency (AA).

– Okupio se veliki broj biciklista, a obzirom da je ovo sedma po redu ‘Banjalučka kritična masa’ vjerujemo i da se već čulo za nas. Nadamo se sve većem odazivu – kazala je Nikolina Garača, jedna od organizatora “Banjalučke kritične mase”.

Inače, Banjalučka kritična masa je mjesečni događaj koji okuplja ljubitelje i korisnike bicikla s ciljem uživanja u zajedničkoj vožnji, a kako bi skrenuli pažnju na probleme u društvu. Građani okupljeni u centru Banjaluke učesnike ove biciklističke vožnje dočekali su aplauzom.

Davor Dragičević, otac Davida Dragičevića, večeras je u obraćanju okupljenima rekao je da će se 10. maja obratiti poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske.

– Nadam se da ćemo do tog datuma imati bar nekakve rezultate – kazao je on.

Davoru Dragičeviću su se večeras na trgu pridružile Suzana Radanović, Davidova majka i sestra Teodora, te braća Deni i Andrej.

– Gospodo, sve ste slabiji i slabiji, a mi smo sve jači i jači i veći i veći, zato što smo mi ljudi za razliku od vas – kazao je Davor Dragičević.

Istina, pravda, idemo do kraja, ostajemo ovdje, poručila je porodica Drvida Dragičevića zajedno sa građanima okupljenim putem Facebook grupe “Pravda za Davida”.

– Ne smetaju nam vaši milioni, automobili, nego bahatost, samoživost, postali ste sotone. Počeli ste ubijati naše duše, srca, našu budućnost, našu djecu. Djecu vam nećemo oprostiti! – poručio je Dragičević.

Related posts