MSI Claw je prva ručna konzola s Intel Core Ultra procesorom

Kompanija MSI je predstavila Claw, svoju prvu ručnu igraću konzolu koja je ujedno prva na tržištu s Intelovim procesorom.

MSI Claw koristi Meteor Lake Inter Core Ultra procesore, što je promjena u odnosu na sve druge igraće ručne konzole na tržištu, koje koriste AMD chipset.

MSI ne navodi sve opcije koje će biti dostupne, osim što je poznato da će ponuda ići do Core Ultra 7 155H procesora sa šest P-jezgara, osam E-jezgara i dva E-jezgra niske snage s maksimalnim turbo taktom od 4,8 GHz i 24 MB ukupne cache memorije.

Intel Core Ultra procesori imaju novu Intel Arc grafiku sa 155H GPU jedinicom koja radi na 2.25 GHz, a tu je i podrška za moderne funkcije renderovanja kao što su praćenje zraka te izvorna XeSS podrška.

MSI Claw ima 16 GB LPDDR5 RAM-a i M2. 2230 NVMe PCIe Gen4 SSD kapaciteta do 1 TB. Također, tu je i microSD slot za proširenje memorije.

Claw ima 7-inčni VRR IPS LCD ekran rezolucije 1.920 x 1.080 piksela i frekvencije osvježavanja od 120Hz, koji je osjetljiv na dodir. Također, ima 100 posto sRGB pokrivenost i maksimalnu svjetlinu do 500 nita. Na listi specifikacija su USB-C port, Wi-Fi 7, Bluetooth 5.4, kao i 2x2W stereo zvučnici te audio priključak.

Ručnu konzolu napaja baterija kapaciteta 53Wh, koja je najveća u klasi. MSI tvrdi da uređaj može izdržati dva sata gaminga, što je slučaj i s konzolom ROG Ally, koja ima manju 40Wh bateriju. Uz Claw dolazi i 65W punjač.

MSI Claw koristi operativni sistem Windows 11 te posjeduje MSI Center M aplikaciju za podešavanje uređaja i instaliranih igara, tu je i posebno dugme za njeno pokretanje. Uređaj također dolazi s MSI APP Playerom, koji omogućava pokretanje Android aplikacija i igara.

Cijene konzole će se kretati od 699 do 799 dolara ovisno o konfiguraciji, a dostupne su tri. Početak prodaje se očekuje u prvoj polovini ove godine.

Izvor: Klix.ba

Related posts