Ajdin Ćehić najbolji sportista Unsko-sanskog kantona u 2018. godini

Priznanje na manifestaciji Izbor sportiste godine u Bosanskoj Krupi zaslužio je osvojenim prvim mjestom na Evropskom kupu u austrijskom Bregenzu.

– Na tom takmičenju sam bio u najbolji u konkurenciji karatista do 21 godine, odnosno u borbama kategorije do 84 kilograma. U protekloj godini je bilo još nekoliko odličnih rezultata, a nadam se da ću u budućnosti biti još uspješniji. Ova nagrada je sigurno najbolji motiv – rekao je Ćehić.

Najbolja sportašica je Džana Kovačević iz Džudo kluba Una, koja je osvojila srebrenu i bronzanu medalju na seniorskim državnim prvenstvima. Ženski rukometni klub Krajina i Stonoteniski klub Stens 73 iz Cazina najuspješniji su kolektivi. Cazinske rukometašice su jesenje prvakinje Prve federalne lige, dok su stonoteniseri trenutno petoplasirana ekipa Premijer lige BiH, prenosi Fena.

Juniorsku konkurenciju nadmašili su Muhamed Džinović iz Tekvando kluba Bosna iz Cazina, Ema Nadarević iz Karate kluba Regeneracija Velika Kladuša i Ema Selman iz Karate kluba Jion Bihać. Najbolji kadeti u 2018. godini bili su Arnel Bulić iz bihaćkog Kluba borilačkih sportova Zino i Hana Piralić, članica Džudo kluba Una.

– Uvijek može bolje, ali s obzirom na situaciju i uvjete za rad, moramo biti zadovoljni rezultatima. Unazad nekoliko godina radimo na poboljšanju sportske infrastrukture i uvjeta za napredak. Ne ide to ni brzo ni lako, ali smo napravili određeni iskorak, pa se nadamo da ćemo imati sve bolje rezultate – istakao je predsjednik Sportskog saveza USK Emir Dautović.

Trener godine je Senad Ćatić iz Kluba borilačkih sportova Zino, dok se među sportskim radnicima posebno istakao Fikret Bečić iz Džudo kluba Una.

Najbolji sportisti u konkurenciji ratnih vojnih invalida i invalidnih lica bili su Ramo Lipović i Azra Dedić.

Priznanja za najuspješnije ekipe otišle su malonogometašima i streljačkog sekciji SSRI Cazin.

Related posts