Zbog ubistva uhapšena sestra djevojke čije tijelo je 19 godina bilo u zamrzivaču

Hrvatska policija sinoć je uhapsila 45-godišnju ženu koja se sumnjiči za ubistvo Jasmine Dominić, čije je tijelo 19 godina nakon nestanka pronađeno u zamrzivaču u porodičnoj kući u selu Palovac.

Kako javljaju Međimurske novine, sinoć je zbog sumnje u ubistvo uhapšena 45-godišnjakinja s područja Općine Mala Subotica.

Isti medij javlja kako je, prema neslužbenim informacijama, riječ o sestri Jasmine Dominić, S. D. iz Palovca, koja je rođena 1974. godine.

Podsjetimo, jučer je u porodičnoj kući u selu Palovcu u Međimurju otkriveno mrtvo tijelo. Truplo je otkriveno u zamrzivaču.

Na adresi na kojoj je tijelo nađeno živjela je Jasmina Dominić, djevojka koja je nestala 2000. godine. Pošto se njoj davne 2000. gubi svaki trag, a još se uvijek vodi u evidenciji nestalih osoba, policija sumnja da mrtvo tijelo u zamrzivaču pripada upravo njoj. To znači da je tamo ležala gotovo 19 godina, a da niko ništa nije znao.

Leš je, prema navodima susjeda, otkrio budući suprug Jasminine nećakinje.

Trenutno postoji više informacija o tome kako je do otkrića došlo. Prema jednoj verziji, nakon nestanka struje iz škrinje se mogao osjetiti smrad. Nije poznato ni ko je policiji prijavio da se u škrinji nalazi truplo.

Policija je jučer, odmah po pronalasku tijela, krenula u opsežnu istragu. Glasnogovornik PU međimurske Nenad Risek jučer je potvrdio da su u njihove prostorije na informativni razgovor privedene dvije osobe koje se dovodi u vezu s pronalaskom leša.

“Zadnji sam je put čuo kad je rekla da ide na brod na kojem je radila preko student servisa. Rekla je da ide i u Pariz. Od tada nemamo nikakvih informacija o njoj”, rekao je Martin Dominić, otac Jasmine Dominić 2011. godine za Večernji list.

Jasmina je 2000. godine nestala u Zagrebu. Tada je imala 23 godine. Rođena je u međimurskom naselju Palovec, a studirala je u Zagrebu.

Jasminin otac umro je prije nekoliko godina, dok njena majka živi i radi u Njemačkoj.

Jasmina se još uvijek nalazi u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Nestala je u avgustu 2000. godine, a kao mjesto nestanka navodi se Zagreb.

U kući je živjela s dvije godine starijom sestrom i roditeljima, s tim da joj je majka radila u Njemačkoj, pa je u Hrvatskoj bila povremeno. Jasmina je upisala fakultet u Zagrebu pa je većinu vremena provodila u glavnom gradu.

Izvor: vijesti.ba

Related posts