Admir Isaković: Groodvy je uveselio mnoge građane (VIDEO)

Grafički dizajner Admir Isaković kreirao je čupavu i nasmijanu maskotu EYOF-a 2019, koji je proteklih dana održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Na dizajnu Groodvyja radio je danima i noćima, a upravo njegovo rješenje izabrano je kao najbolje u javnom glasanju.

Isaković je uposlenik „ViOriginal Groodvy’s looksia“ u Istočnom Sarajevu, firme u kojoj je počeo raditi još za vrijeme studiranja na Američkom univerzitetu u Bosni i Hercegovini (AUBiH) u okviru kojeg je imao praksu od treće godine. Proteklih dana bio je izuzetno ponosan jer je Groodvy uveselio mnoge građane i turiste, a posebno one najmlađe.

-Prvobitni izgled Groodvyja kreirali smo u Networksu. Imali smo tri rješenja, a izabran je Groodvy. Prilikom kreiranja razmišljao sam o tome koji su najbitniji elementi u igrama i sportovima u okviru njih i shvatio da je to snijeg, jer bez njega ne bi bilo ni zimskih igara. Odlučio sam da to bude grudva koja će donositi radost i veselje svima, prisjeća se Isaković.

Ističe kako je bio nevjerovatan osjećaj gledati maskotu na ulicama grada i na stadionu na Koševu kada je bilo otvorenje EYOF-a.

-Uložio sam dosta truda i ljubavi i ljudi su to prepoznali, kazao je Isaković.

Do kreiranja Groodvyja prešao je dug put. Od malena je pokazivao interes za crtanje, a potom i za dizajn. Na AUBiH-u je unaprijedio svoje znanje, a u firmi Visia su ga dočekali raširenih ruku jer se tokom prakse pokazao kao dobar radnik.Obrazovanje na AUBiH-u mi je dosta pomoglo jer sam upravo zahvaljujući obrazovanju i praksi zaposlen u agenciji, a tako sam završio i na ovom takmičenju za maskotu.

-Zahvaljujem se profesoru Branku Vekiću koji me je naučio svemu što znam o dizajnu, što mi je pomoglo i u izradi maskote. Mislim da mi je način rada i program AUBiH-a omogućio da imam prednost u odnosu na druge studente koji se bave sličnim poslom jer se radilo na konkretnim stvarima i praksi, objašnjava Isaković.

EYOF 2019 protekao je u odličnoj atmosferi, a Groodvy će zajedno s Vučkom, maskotom Zimskih olimpijskih igara održanih 1984. godine u Sarajevu, ući u historiju i ostati jedan od simbola Bosne i Hercegovine.

Related posts