Začini iz Velike Kladuše na baltičkom tržištu

Preduzeće “Kolmix” iz Velike Kladuše, koje se bavi proizvodnjom začina i dodataka jelima i slasticama, plasiraće ubuduće svoje proizvode na tržište Estonije, Letonije i Litvanije, potvrdio je direktor ove firme Nedžad Mezildžić. Prema njegovim riječima, potpisali su ugovor s najvećim dobavljačem prehrambenih proizvoda na tržištima pomenutih baltičkih zemalja vrijedan 200.000 eura. “Konkurisali smo na raspisanom tenderu i na kraju smo odabrani zahvaljujući kvalitetu naših proizvoda i povoljnim cijenama.

Maksimalno ćemo se truditi da u narednom periodu osiguramo povjerenje i povećamo naše prisustvo na ovom tržištu”, istakao je Mezildžić. Prema njegovim riječima, ugovorom je preciziran izvoz šest proizvoda, iako ova firma danas ima širok asortiman koji obuhvata ukupno 125 vrsta proizvoda. Na području Bosne i Hercegovine jedina su firma koja je specijalizirana za pomenutu vrstu proizvodnje, a više od 70 posto proizvoda plasiraju na evropsko i arapsko tržište.

“Baštinimo proizvodnju koja se nekada odvijala u pogonima “Agrokomerca” i trenutno zapošljavamo 25 radnika, s tim da uskoro planiramo zapošljavanje još desetak radnika”, potvrdio je Mezildžić.

/nezavisne.com

Related posts