Vlast se zabavila migrantima a zapostavila vlastite socijalno ugrožene kategorije

Korisnicima javnih kuhinja i socijalno ugroženim kategorijama lokalne i kantonalne vlasti pružaju manje od očekivanog. Dostatnih sredstava za njihove skromne želje država nema. Socijalna davanja su mizerna nasrpam najtežih socijalnih slučaja kojima se utoliti glad pokušava jednokratnim novčanim pomoćima. I ta davanja kasne po nekoliko mjeseci zbog spore i otežane isplate iz gradskog i kantonalnog budžeta. Do tada veliki broj građana okrenut je javnim kuhinjama gdje dobiju barem jedan obrok dnevno, javlja RTV USK u prilogu u sinoćnjem Dnevniku

Da kantonalne vlasti ne izdvaja ništa za javne kuhinje, potvrdio je i Alen Prošić, direktor Regionalnog Merhameta Bihać za RTV USK.

Sramotno je da se premijer Rošić i članove Vlade pojavljuju na različitim boračkim i vjerskim skupovima kada im tu nije mjesto, jer pokazuju da nemaju osjećaja za one o kojima tako lijepo govore u svojim obraćanjima. Među siromašnim građanima Krajine ima i bivših boraca i njihovih supruga, logoraša, i nezaposlenih građana koji godinama ne mogu pronaći posao.

Rošić se toliko zabavio migrantima na kojima želi, zajedno sa strankom iz koje dolazi, graditi predizbornu kampanju ili zbog pritiska međunarodnih organizacija i viših nivoa vlasti ali i onih stranačkih naređenja. Dok se Krajina brine za migrante njeni siromašni građani muku muče i čekaju neka bolja vremena u kojima će oni na vlasti biti pravi muslimani, a ne samo oni na jeziku i od džume do džume, od otvora džamije do otvora džamije na kojima pokušavaju uzeti jeftine političke poene.

cazin.net

Related posts