Nakon trim staze bihaćki sportisti i rekreativci zbog ilegalnih migranata ostali i bez stadiona

Priča o migrantima u Bihaću svakog dana je dalja od svog epiloga, dok je vlast potpuno nemoćna da riješi ovaj problem. Iako je proteklih dana bilo priče i naznaka da bi se dio migranata tebao preseliti na Medeno Polje u blizini Bosanskog Petrovca, a oni sa porodicama u hotel Sedra, ipak do ispunjena svih ovih nagađanja ostaje dosta vremena, ako uzmemo u obzir da u svakog dana u Bihać stigne desetine novih migranata.

Da je situacija sa smještajem migranta u Bihaću davno postala zabrinjavajuća,potvrdio je nedavno i premijer Vlade USK Husein Rošić, kazavši informaciju da je samo jednu noć na stadionu Jedinstva prenoćilo 100 migranata.

Nakon što su bihaćki sportisti i rekreativci već mjesecima ostali bez pristupa trim stazi u Borićima jer su ilegalni migranti razapeli šatore i naselili stazu,od danas su i vrata stadiona NK Jedinstva zaključana.

Iz Uprave NK Jedinstva su uputili obavijest da su primorani zaključati sve ulaze na stadion jer ilegalni migranti uporno ulaze na tribine i teren te iste koriste za spavanje,paljenje vatre i vršenje nužde što je dovelo do nesnošljivog smrada i mogućnosti širenja zaraze.

Bihaćki sportisti i rekreativci će sad svoje treninge moći odrađivati na lokalnim cestama i magistralnim putevima,jer teško je očekivati da će vlast problem sa migrantima uskoro riješiti.

Related posts