Večeras aukcija za malu Dalal iz Bihaća: Građani BiH pokazali humanost

Veliki broj građana iz BiH, ali i dijaspore, uključio se u akcije prikupljanja pomoći za liječenje jednogodišnje Dalal Omerović iz Bihaća, oboljele od jednog od najtežih oblika leukemije.

Donacije stižu sa svih strana, a doprinos daju i brojni sportisti, umjetnici, pjevači i druge javne ličnosti.

Vrijedni predmeti

Tako će se na aukciji, koja će biti održana večeras u kafiću „Aquarius Vills“ u Sarajevu, osim potpisanog dresa Edina Džeke i majice Damira Džumhura, naći i gitara frontmena benda „Velahavle“ Samira Hodovića, na kojoj je nastalo sve što je stvarao, potom dizajnerske haljine koje su donirale Emina Ganić i Džejla Glavović, kao i tri haljine iz nove kolekcije „Thara Koncept“.

Emina Ganić donirala je i knjigu „Baudolino“ Umberta Eka (Eco) na italijanskom jeziku s piščevim potpisom, a tu je i slika Sulejmana Meme Haljevca. Predmete sa svojim logom, potpisom i likom donirali su „Dubioza kolektiv“, „Sassja“, „Helem nejse“. Frankie je dao potpisanu sliku, a dresove s potpisom poklonili su i Mirza Teletović, Asmir Begović, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Haris Duljević, Senijad Ibričić, Veldin Muharemović, Avdija Vršajević, Asmir Suljić, Amer Dupovac, Aldin Đidić, Ivan Tatomirović, Amer Gojak. Videoporuke podrške poslali su Milan Pavlović i Dino Šaran.

Related posts