Ismet Kurić: Krajišnici neće biti samo žiranti ostalom dijelu Federacije BiH

Da se nastavlja praksa ignorisanja Unsko-sanskog kantona od strane federalnih vlasti potvrđuje jučerašnje odobravanje kreditnog zaduženja za projekte vodosnabdijevanja od strane Parlamenta F BiH u kojem po dobro ustaljenoj praksi nema niti jednog projekta iz Unsko-sanskog kantona.

Istovremeno prašina u oči Krajišnicima se baca kroz današnju informaciju o Odluci Vlade F BiH koja je zadužila Federalno ministarstvo financija da prilikom izrade prijedloga izmjena i dopuna Proračuna FBiH za 2017. godinu planiraju 2,3 miliona maraka potrebnih za elektrifikaciju dionice Blatina – Bihać.

Na neravnomjernu podjelu sredstava i izostanak podrške federalnih vlasti Unsko-sanskom kantonu jučer su još jedanput na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta F BiH ukazali federalni poslanici A-SDA Ismet Kurić i Mirsad Topčagić. Oni su, obraćajući se federalnom premijeru Fadilu Novaliću, istakli da žele podršku federalnih vlasti Krajišnicima, koji već decenijama, slušaju obećanja i čekaju brze ceste, puteve, aerodrome i nova radna mjesta.

Iznijeli smo naš stav i želju da se projekti realiziraju i kod nas u USK-a u svim gradovima i općinama našeg Kantona, jer mi ovdje živimo, hoćemo da se oživi Unska pruga, naši privredni giganti. Kazali smo da mi Krajišnici više nećemo biti samo žiranti ostalom dijelu Federacije, nama više nije dovoljno slušati kako je ovdje najljepše i da nas najviše vole, te da premijer Novalić, ali i svi drugi ne trebaju dolaziti više davati lažna obećanja“- ističe za mojusk.ba Ismet Kurić, poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta F BiH.

On je pozdravio vijest o planiranih 2,3 miliona za elektrifikaciju dionica Unske pruge, naglasivši da jedna lasta ne čini proljeće i da sve odluke i obećanja Vlade F BiH treba uzeti sa rezervom i dozom opreza.

Da li se Vlada budi, da li će ispoštovati svoju odluku ostaje nam da vidimo, ali dosadašnja praksa govori nešto drugo pa zato svi zajedno trebamo sačekati i vidjeti hoće li se obećanja i ispuniti“-naglasio je Kurić.

Related posts