UZNEMIRUJUĆE Djeca u Britaniji muče malog izbjeglicu iz Sirije

NA DRUŠTVENIM mrežama se pojavila uznemirujuća snimka vršnjačkog zlostavljanja kojem je izložen tinejdžer iz Sirije, koji je s obitelji kao izbjeglica došao u Veliku Britaniju. Mladi Sirijac je već neko vrijeme na meti svojih školskih kolega, koji su mu već polomili ruku. Sve se dogodilo u srednjoj školi Almondsbury u britanskom gradu Huddersfieldu.

Na snimci se pak vidi kako više dječaka napadaju 15-godišnjeg tinejdžera iz Sirije i nad njime vrše amatersku verziju waterboardinga, odnosno mučenja zalijevanjem vodom, što je metoda mučenja kojom su se koristili Japanci u Drugom svjetskom ratu te američke tajne službe tijekom dvaju predsjedničkih mandata Georgea W. Busha.

Osoba nad kojom se vrši waterboarding ima snažan osjećaj utapanja, a cijela je stvar naravno i fizički bolna.

Konačno je pokrenuta istraga

Teško je uopće zamisliti kakve sve traume doživljava sirijski dječak koji je iz ratnog pakla izbjegao u Veliku Britaniju da bi ga tamo tako sustavno i brutalno zlostavljali školski kolege.

Iako zlostavljanje 15-godišnjeg izbjeglice traje već neko vrijeme, tek je širenje snimke waterboardinga pokrenulo lokalne vlasti na akciju. U međuvremenu je ispitan i 16-godišnjak koji je na snimci napao mladog Sirijca, a lokalne vlasti i škola su osudili nasilje i rekli da to neće tolerirati.

index.hr

Related posts