Utvrđen uzrok trovanja mladića i djevojaka stradalih u Posušju

Nalaz vještačenja krvi potvrdio je kako je trovanje ugljičnim monoksidom uzrok smrti osmero mladih koji su prvog dana nove godine pronađeni mrtvi u vikendici u Tribistovu, u općini Posušje, kazao je u izjavi za Fenu tužitelj Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije Josip Aničić.

– Kod svih osmero nastradalih vještačenjem je utvrđena smrtonosna koncentracija ugljičnog monoksida u krvi – kazao je Aničić.

Tužiteljstvo ZŽH-a još čeka nalaz vještaka protupožarne zaštite i zaštite na radu, koji je bio na mjestu događa i koji će utvrditi način na koji je došlo do ulaska smrtonosnog plina u prostoriju gdje su mladi boravili.

– Vještak je uzeo sve potrebne mjere i agregata i kuće, zapisnik očevida i fotodokumentaciju, te će na temelju svega toga obaviti vještačenje te utvrditi je li ugljični monoksid, s obzirom na raspored u kući i gdje je bio taj agregat, mogao doći u prostoriju gdje su boravili nastradali – kazao je Aničić.

Agregat se nalazio u ostavi na kojoj je bio mali prozor koji je bio otvoren “na kip”, jer je kroz njega bio provučen kabl preko kojeg je u prostoriju gdje su bili mladi provedena struja.

Podsjetimo, osmero mladih, svi 2001. godište, život su izgubili u nesreći koja se dogodila u novogodišnjoj noći.


Izvor: Vijesti.ba / FENA

Related posts