Udruženje građana Bosanske krajine: Pripadnici Armije RBiH ponosni su na Dudakovića

Udruženje građana Bosanske krajine reagovalo je na današnje hapšenje zapovjednika Armije Republike BiH Atifa Dudakovića i još 11 dužnosnika i pripadnika 5. korpusa Armije RBiH.

“Ovo je vrhunac jednog pokušaja izjednačavanja krivice i odgovornosti za počinjene ratne zločine u BiH. S obzirom na to da sam i bio sudionik završnih operacija u Krajini, mogu jedino kazati da je on bio veliki ratnik, častan borac iznad svega. Uopće ne sumnjam da će u predstojećem procesu dokazati svoju nevinost. Lično mi je žao zbog svega što se dešava. Teško preživljavam što se jedna ljudska, plemenita borba pokušava i kvalificira na ovakav način i da komandant doživljava takvu sudbinu”, rekao je predsjednik Udruženja građana Bosanske krajine Fikret Ćuskić.

Ćuskić je rekao da je Dudaković bio najveći simbol te borbe i da je to cijena koju plaća.

“Na nama je da učinimo sve da mu pomognemo u dokazivanju njegove nevinosti. Pred njim je sigurno teška ljudska, psihološka i politička borba. Mi, pripadnici Armije RBiH, ponosni smo na njega. Vjerujem u pravni sistem i da će general svoju nevinost dokazati pred nadležnim sudovima u BiH”, piše u saopćenju za javnost.

Related posts