Reakcija boraca: Tužilaštvo BiH ne bira sredstva da izjednači žrtvu i agresora

Najnovije hapšenje bivšeg komandanta Armije RBiH Atifa Dudakovića, komandanta 517. brdske brigade Ibrahima Nadarevića i ostalih pripadnika 5. korpusa Koordinacija boračkih saveza i udruženja Tuzlanskog kantona najoštrije je osudila poručujući da je to još jedan udar na državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene patriote koji su branili njen suverenitet i teritorijalni integritet.

“Ovim je Tužilaštvo BiH još jednom pokazalo da ne bira sredstva da izjednači žrtvu i agresora jer se hapšenjem boraca Armije RBiH pokušava sprovesti politika izjednačavanja žrtve i agresora, genocida i udruženog zločinačkog poduhvata po kojem su u Haškom tribunalu presuđeni brojni ratni zločinci iz reda srpskog i hrvatskog naroda, odnosno pripadnici vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća obrane”, navode iz Koordinacije.

Borci kojima je komandovao general Dudaković traže njegovo hitno puštanje na slobodu, kao i puštanje ostalih uhapšenih.

“Nedopustivo je da se toliko godina po završetku odbrambeno-oslobodilačkog rata na osnovu instruisanih laži i sumnji napravljenih u Banjoj Luci i Mostaru hapse heroji i svrstavaju u red ratnih zločinaca. Mi kao Koordinacija smo ponosni na našeg komandanta Dudakovića i sve časne pripadnike Armije RBiH i uvijek ćemo stajati na raspolaganju u bilo kojem obliku pomoći svim časnim pripadnicima Armije RBiH”, naveli su u saopćenju za javnost koje potpisuju Hajrudin Halilović, Edin Muhamedović, Fahrudin Hašimović, Faruk Šehović i Husejn Husejnović.

Related posts